Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • Magyar Hypertonia Társaság XXVII. Továbbképző Kongresszusa
  [2019.04.18.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Események

  Időpont: 2019. szeptember 19-21.
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr

  A hazai felnőtt lakosság körében a hypertonia prevalenciája meghaladja a 35%-ot, és minden erőfeszítésünk ellenére a halálozás vezető oka. E népbetegség egyre jobb ellátása társaságunk fő célkitűzése. Ennek szellemében rendezi meg a Magyar Hypertonia Társaság 2019. szeptember 19-21. között a XXVII kongresszusát a siófoki Azúr Hotelben.

   

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • A Magyar Hypertonia Társaság közleménye - Magasvérnyomás-betegség kezelés: változatlanul a 2018-as európai ajánlás követendő
  [2018.11.05.] - Magyar Hypertonia Társaság - Hírkategória: Általános

  A napokban jelent meg BM Hicks és munkatársainak tudományos cikke egy angol folyóiratban (BMJ), amely a leggyakrabban alkalmazott vérnyomáscsökkentők, az angiotenzin konvertáló enzimgátlók (ACE-gátlók) használatával összefüggő tüdőrák kockázatot elemzi. A közel 1 millió betegen tett megfigyelés legfontosabb megállapítása, hogy a tartós ACE-gátló használat mellett az angiotenzin receptor blokkolók (ARB) alkalmazásánál észlelthez képest 14%-kal nagyobb a tüdőrák kialakulásának kockázata.

   

   

  bővebben >>

 • Gratulálunk!
  [2019.04.23.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Tagtársak!

  Örömmel és nagy büszkeséggel tájékoztatjuk Társaságunk tagjait, hogy az Európai Mikrocirkulációs Társaság (European Society for Microcirculation) 2019-ben a legjelentősebb díjával, a Malpighi Aranyéremmel a Magyar Hypertonia Társaság Tudományos Bizottságának elnökét, prof. dr. Koller Ákos egyetemi tanárt díjazta.

   

  bővebben >>

 • VI. Mathiné kongresszus ELMARAD
  [2019.04.23.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

   

  Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a korábbi tervek alapján május 3-án megrendezésre kerülő VI. Mathiné kongresszus elmarad.

   

   

  bővebben >>

 • Május a vérnyomásmérés hónapja!
  [2019.04.11.] - Magyar Hypertonia Társaság - Hírkategória: Betegtájékoztató

   

  A Nemzetközi Hipertónia Társaság, a Hipertónia Világ Liga és a Magyar Hypertonia Társaság ismét mozgalmat hirdet 2019 májusára (May Measurement Month 2019 – MMM19)!

   

  A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hipertónia veszélyeire, kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára.

  A hazánkban élő mintegy 3,5 millió hipertóniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során, olyan személyeknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása (MMM19-HU Program).

   

  bővebben >>

 • Nemzetközi Bálint-csoport Hétvége
  [2019.03.11.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Események

  Időpont: 2019. május 31. - június 2.

  Helyszín: Budapest, Panoráma Medical Center (PMC)

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • 56. ERA-EDTA Kongresszus Budapest, 2019. június 13-16.
  [2019.02.04.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Események

  A 2019.06.13-16. között Budapesten megrendezésre kerülő 2019. évi ERA-EDTA Kongresszuson a MANET tagjai kedvezményes részvételi díj fizetése mellett vehetnek részt. Ennek feltétele a 2019. évi MANET tagdíj befizetése!

   

  bővebben >>

 • Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XII. kongresszusa
  [2019.03.27.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Események

  Időpont: 2019. november 15-16.
  Helyszín: Siófok, Hotel Residence

   

  A kongresszuson áttekintjük az alvásmedicina legfontosabb területeinek újdonságait. Kételykergető szekciókat szervezünk azzal a céllal, hogy néhány, alvászavarok terápiájaként használatos eljárások alkalmazhatóságáról, hatásosságáról kialakult, sokszor téves képet eloszlassuk.
  Kiemelt témája a kongresszusnak a légsínterápiás eszközök megfelelő, hatásos használatának elfogadtatása, elősegítése, mellyel a szív és érrendszeri, agyi érbetegségek prevenciójához, az elalvásos

   

  bővebben >>

 • V. Sürgősségi Orvostani Fórum
  [2019.02.15.] - MHT Web-szerkeszőség - Hírkategória: Események

   

  Időpont: 2019. május 17-18.
  Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen

  A rendezvényt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központja akkreditálja aneszteziológusok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, családorvosok, kardiológusok, oxyológia- és sürgősségi orvostan szakorvosok, ápolók, mentőtisztek és szakápolók számára.

   

   

  bővebben >>

 • 10th International Symposium on Diabetes, Hypertension, Metabolic Syndrome and Pregnancy (DIP 2019) - Cross Promotional Exchange Request
  [2018.09.28.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

  We are happy to announce that the 10th International Symposium on Diabetes, Hypertension, Metabolic Syndrome and Pregnancy (DIP 2019) will take place in Florence, Italy, May 29 – June 1, 2019

   

  bővebben >>

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>