Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Ingyenes tanácsadás telefonon magas vérnyomásra
  [2005.05.13.] - MHT - Kisalföld Online - Hírkategória: Általános
  A hatékonyabb kezelésért a magas vérnyomású betegek ingyen kérhetnek tanácsokat telefonon.
  Magyarországon a magasvérnyomás-betegség a felnőtt lakosság mintegy felét érinti, és súlyos szövődmények kialakulásához vezethet. A kedvezőtlen tendencia visszaszorítása érdekében egy új betegsegítő program indult útjára, amiről a megyeszékhelyen is tartottak tanácskozást.
  Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a 140/90 Hgmm alatti célvérnyomásérték elérésével számottevően -- akár 25--50 százalékkal is -- csökkenthető a szövődmények kialakulási és a betegek ezzel összefüggő halálozási kockázata. A Magyar Hypertonia Társaság és a Novartis "Éljen 140/90 alatt!" címmel oktató- és a beteg-együttműködést segítő programot indított.

  Napló és "zöld" recept

  Az ebben részt vevő orvosok a szakmai képzés mellett egy, a beteg-együttműködést segítő csomagot is kapnak, valamint a Magyar Hypertonia Társaság rendszeres hírlevélben tájékoztatja őket az aktualitásokról. A csomag tartalma többek között a betegeknek szánt vérnyomásnapló, részletes betegtájékoztató, útmutató az otthoni vérnyomásmérés helyes módjáról, illetve az úgynevezett "zöld" recept, amelyre életmódtanácsokat írhat fel az orvos a hipertóniával kezelt beteg részére. Az orvos már olyan kezelt hipertóniás betegeket von be a programba, akiknek a vérnyomása 140/90 Hgmm fölött van, és szükségesnek látja a további fokozott törődést és odafigyelést.

  A programhoz csatlakozó betegek folyamatos tájékoztatást és további életmódtanácsokat kapnak. A szakmai program célja hogy az orvosok a képzés során megismerjék a megfelelő vérnyomásértékek fontosságát, és tájékoztassák betegeiket a rendszeres vérnyomás-ellenőrzés jelentőségéről. Az érintett betegeknél rendkívül fontos, hogy az orvosi ellenőrzés mellett otthon is mérjék a vérnyomásukat, hiszen ezzel saját egészségükért tesznek.

  Hat előadás lesz

  A szakmai program során a kezelőorvosok megismerkedhetnek a célvérnyomásérték eléréséhez szükséges pontos tennivalókkal, illetve a korszerű terápiás lehetőségekkel, gyógyszerekkel. A képzés során szinte betegenként pontosan meghatározzák a kezelőorvos tennivalóit, és több oldalról is megvizsgálják a kérdéskört. A szakmai programot a felek egy összesen hat előadásból álló, "Válasz a szív és érrendszeri rizikócsökkentés kihívásaira" című tudományos szimpóziumsorozat előadásain mutatják be.
  A győri tanácskozáson dr. Dézsi Csaba András, a megyei kórház kardiológiai osztályának főorvosa volt az üléselnök.

  Kérdésekkel ingyen hívható

  A magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos kérdésekre már az ingyenesen hívható 06-80/203-523-as tanácsadó vonalon is választ kaphatnak az érdeklődők, ahol minden délután kettő és hat óra között személyesen is jelentkeznek a program munkatársai, illetve visszahívják az üzenetet hagyó kérdezőket

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>