Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Jövő héten lesz a Hipertónia Hét: 2006. október 16-22.
  [2006.10.12.] - MHT - Hírkategória: Általános
  Jövő héten indul a Magyar Hypertonia Társaság különleges, egyhetes programja a Hipertónia Hét. Célja, hogy ráirányítsa a lakosság figyelmét napjaink egyik legsúlyosabb népbetegségére, a magasvérnyomás-betegségre. Az érdeklődőket 2006. október 16-22. között minden nap más városban várja lakossági rendezvény, és egy Guinness-rekord kísérlet keretében a résztvevők naponta SMS-ben küldhetik be a mért vérnyomásértéküket.

  További részletes információk, helyszínek >>


  2005 tavaszán a Magyar Hypertonia Társaság „Éljen 140/90 alatt!” címmel átfogó oktató és beteg-együttműködést segítő szakmai programot indított. A kezdeményezés célja, hogy a kezelt hipertóniás betegek valóban elérjék a 140/90 higanymilliméteres cél-vérnyomásértéket, hiszen a megfelelő vérnyomásérték fenntartásával akár felére is csökkenthető a szövődmények kialakulásának, és az ezzel összefüggő halálozás kockázata.

  A „Éljen 140/90 alatt!” program 2006 októberében koncentrált felhívást intéz a magasvérnyomás-betegség ellen. A 2006. október 16-22. között megrendezésre kerülő Hipertónia Hét célja, hogy az érintettek egy héten keresztül – a szervezők reményei szerint természetesen azt követően is – folyamatosan törődjenek a magasvérnyomás-betegséggel, annak kezelésével és megelőzésével. Minden nap mérjék vérnyomásukat, és kezelőorvosukkal együttműködve érjék el a 140/90 Hgmm-es cél-vérnyomásértéket.

  A Hipertónia Hét folyamán a magasvérnyomás-betegség elleni küzdelem nagykövete Gesztesi Károly színművész, aki már maga is megküzdött a betegséggel, így személyes tapasztalatai alapján tudja felhívni a figyelmet a megelőzés és a kezelés fontosságára.

  A Hipertónia Hét során minden nap más városban hallhatnak előadásokat az érdeklődők a magasvérnyomás-betegségről, szövődményeiről, megelőzéséről és kezeléséről, valamint az ingyenes vérnyomás-, koleszterinszint-, haskörfogat- és testsúly mérések mellett hasznos életmód tanácsokat és tájékoztató kiadványokat is kaphatnak.

  Az eseménysorozatot egy Magyarországon eddig példa nélküli SMS kampány egészíti ki. A Hipertónia Hét keretében arra kérik az érdeklődőket, hogy minden nap mérjék vérnyomásukat, és a mért értéket küldjék be naponta a 06-20-20-140-90 alapdíjas SMS számra. A beküldők között vérnyomásmérő-készülékek kerülnek kisorsolásra, emellett vérnyomásértéküktől függően hasznos tanácsokat kapnak a játékban részt vevő érdeklődők. Az SMS-kampány egyben egy Guinness-rekord kísérlet része is: a szervezők a lehető legtöbb embert szeretnék mozgósítani a magasvérnyomás-betegség ellen az egy hét alatt.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>