Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a Hypertonia és Nephrologia folyóirat legújabb száma
  [2008.09.09.] - MHT - Hírkategória: Általános
  Megjelent a Hypertonia és Nephrologia, Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Nephrologiai Társaság hivatalos lapjának következő száma.

  A Hypertonia és Nephrologia folyóirathoz a Magyar Hypertonia Társaság tagjai postai úton, ingyenesen hozzájutnak. Ezen felül elektronikus formában is megtalálhatóak az egyes lapszámok az MHT Web-rendszerében.
  A regisztrált tagok bejelentkezés után megtekinthetik ezeket a számokat >>


  A tartalomból:

  Kékes Ede, Kiss István: A célérték elérésének nehézségei hypertoniabetegségben. Új kezelési stratégia című közleményében rámutat arra, hogy a magas vérnyomás betegségben a célvérnyomás elérése a legfontosabb feladat. Amerikában és Európában egyaránt nem kielégítő mértékben érik el a betegek a célvérnyomást. A cukorbeteg hypertoniás egyéneknél még nehezebb a megvalósítás. A célérték eléréséhez ma már több szer együttes adására van szükség. Sőt ma már magas normális vérnyomás esetében is indikált lehet a gyógyszeres kezelés, ha szövődmény, vagy társbetegség áll fenn. A fenti célok elérése új stratégiát igényel, melyen belül a polypill terápia egyre nagyobb helyet foglal el.

  Reusz György, Kis Éva, Szabó J Attila: Az erythropoesist stimuláló szerek szerkezete és biológiai hatása I. című közleményében leírja, hogy a fejlődés újabb szakasza arra irányul, hogy a hormon adagolását ritkítani, illetve, hogy a hemoglobinszintben észlelhető ingadozásokat csökkenteni lehessen. Az új erythropoesist stimuláló szerek megjelenése, a subcutan adagolásra való áttérés és az EPO molekula módosítása voltak a jelentősebb új tényezők. Az új, korszerű készítmények esetében a dózis-intervallum további jelentős, akár négy hétre való nyújtását is lehetővé teszik azonos intravénás és subcutan hatékonyság mellett.

  Sulyok Endre és Dóczi Tamás a Hyponatraemia és volumenreguláció témaköréből írt nagy jelentőségű összefoglaló közleményt.

  Baráth Ákos, Boda Krisztina, Tichy Marietta, Károly Éva és Túri Sándor beszámol a 11-16 éves serdülők vérnyomás és BMI-értékeinek nemzetközi összehasonlításáról.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>