Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Sajtónyilatkozat a ReCardio-val kapcsolatos megtévesztő reklámkampányról
  [2019.10.25.] - Magyar Hypertonia Társaság - Hírkategória: Általános

  A Magyar Hypertonia Társaság közleménye
  Figyelmeztetés a ReCardio-­‐val kapcsolatos megtévesztő reklámkampányról

  A magasvérnyomás-­betegség a szív-­ és érrendszeri halálozás legjelentősebb kockázati tényezője. Ugyanakkor életmód változtatással és a rendelkezésünkre álló gyógyszerekkel jól kezelhető és a kezelés fenntartásával a halálozási kockázat jelentősen csökkenthető. A hipertónia esetén adható gyógyszerek évtizedes fejlesztések, megalapozott módszertannal kivitelezett tudományos vizsgálatok, szigorú hatósági engedélyeztetés és ellenőrzés után váltak alkalmazhatóvá, hatásosságukkal kapcsolatban több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.

   

  Az utóbbi hetekben egy ReCardio nevű készítménnyel kapcsolatban számos ponton valótlanságon alapuló reklámkampány indult. A reklám nem létező intézmények nem létező fejlesztéseire utal. Teszi mindezt az állampolgárok hiszékenységének kihasználásával az azonnali internetes megrendelés és gyors haszonszerzés céljából. Társaságunk felhívja a figyelmet, hogy a ReCardio-­‐ról semmilyen tudományosan megalapozott ismeretet nem közöltek az elérhető szaklapok és ezért a hazai szakhatósághoz (OGYÉI) fordulunk az ügy kivizsgálása érdekében.

  Hangsúlyozzuk, hogy a hipertónia beállított gyógyszeres kezelésének elhagyása a szív-­‐és érrendszeri rizikó azonnali és jelentős növekedésével jár!

  Társaságunk a hazai és a nemzetközi tudományos élet eredményeit szorosan követi és az új, ígéretes terápiás lehetőségekről a közvéleményt ahogy eddig is tette, továbbra is tájékoztatja.

  Magyar Hypertonia Társaság

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>